En helg midt i fellesferien reiste 4 glade gutter på tur til Haugalandet, og Nordvegen golfbane. 3 av 4 spillere må vel kunne sies å være ganske rutinert i NM sammenheng etter hvert. Den fjerde gutten var førstereis.

Værvarselet for helgen var ganske skummelt, og innspill på fredagen var rett og slett en ekstremt våt affære. Vi gjorde det vi kunne for å holde oss så tørre som mulig, men alt måtte henges til tørk før det virkelig braket løs lørdag morgen.

Heldigvis så var det på fredagen at været var verst. De to neste spilledagene var været skiftende, men totalt sett så kan vi vel si at vi var heldige.

Målsettingen var opprykk, og ikke minst slå Sandnes. Vi klarte den ene av de to. «Hjemmelaget» Haugesund vant med solid margin, mens vi kom på 2. plass. Det betyr at vi slo Sandnes. Dessverre så var det for mange klubber som stilte med 2 lag, og dermed var det bare et lag som rykket opp.

I NM-lag så spilles det 18 hull foursome, og 18 hull fourball på lørdagen. På søndagen spilles det single der de 3 beste scorene blir tellende. Vi leverte 77 og 82 på foursome, og 65 og 68 på fourball.

På singlerundene var det vel bare Lasse som var veldig fornøyd. Han leverte en habil 70 runde, og avsluttet med 4 birdier på de 6 siste hullene. De to andre tellende var på 76 slag.

Totalt sett så er Lag-NM en av de kjekkeste golfhelgene for oss som deltar. Det er en egen spenning med å spille NM, selv i 2. divisjon. I tillegg er det en fin måte å sette klubben litt på kartet. Målet for neste år må selvsagt være opprykk til 1. divisjon.

For Jæren Golfklubb deltok Lasse Eggja, Jonas Øvestad, Ronny Ponni Einarsen og Sjur Stangeland.