Nakengolf

Av Atle Jerstad

Kvikksølvet har flere ganger krøpet opp mot 30 grader denne sommeren. På golfbanen, som andre steder, gir dette seg utslag i ulike forsøk på å tilpasse seg varmen. Det er observert menn i singlet på Grødem. Forståelig utfra temperaturen, men ikke alltid like forståelig utfra det som blir blottlagt. Bar overkropp har også forekommet. En spiller ble til og med observert bare i underbuksa mens han kjølte beina i vannhinderet. Han kom visstnok opp derfra med langt flere baller i underbuksa enn det som er vanlig.

Slikt fører nødvendigvis tanken hen mot det ultimate antrekket – nemlig fødselsdagsantrekket. Netto.

Finnes det rom for nakengolf i Norge? Hva vil avkledde spillere på banen kunne tilføre spillet?

Først av alt – reglene. Skal man spille nakengolf må utslagene foregå fra strip tees. Klærne må nødvendigvis tas av at sted før ballene kan spres fritt og målrettet utover fairwayene.

Så går det hele sannsynligvis noenlunde greit, hvis man holder blikket på ballene, inntil man skal i gang med puttingen. Her kan det oppstå en del utfordringer. For enkelte kan putting, patting og petting bli vanskelig å skille. Spesielt i mixed flighter. Her må det også understrekes at flaggstangen ikke skal være i hullet når alle er på greenen.

Poengberegningen er en sak for seg. Her finnes nemlig ikke brutto slag. Alle slag er netto.

Men den kanskje største utfordringen ligger i det å plukke ballen opp av hullet. Her kan man fort glemme seg ut og eksponere medspillere for varig skadelige synsinntrykk. Sugekopp på putterhåndtaket er absolutt å anbefale.

Bortsett fra disse enkle tilpasningene burde det meste ligge til rette for en god runde, eller to. Så hvorfor ikke bytte ut en runde i halmen med fairway og rough?

Jeg er ellers litt usikker på om single handicap er en fordel eller ikke i nakengolf. Dette vil jeg gjerne ha synspunkt på.

Bare en liten advarsel til slutt. Hvis du suger i golf til vanlig, skal du kanskje være forsiktig med nakengolf.

Husk å registrere nakengolfen som netto selskapsrunde i Golfbox.