Golfsimulatoren på Nærbø drives av Cecilie og Arnt Ivar Fremstad. Cecilie og Arnt Ivar er tilflyttere med vanlige jobber og familieliv, der en i forholdet kanskje er litt over snittet glad i golf. Etter mange dårlige sesonger både vinter og sommer, kjente Arnt Ivar på golf-suget. Og ideen om å lage en golfsimulator inntraff. Cecilie tenkte at det måtte han bare få gang på, en kjempeide! Hun er selv særs aktiv med sin store hobby, Jæren Gospel Kor. Tanke 2 ble videre at det hadde vært kjekt å lage det mer kommersielt, og at flere kunne få gleden av simulatoren og golf hele året. Dette førte til at de våren 2016 startet med å bygge sin egen simulator på Nærbø. Siden de ønsket at flere kunne få anledning til å bruke den, ble det investert i bra utstyr, ikke vanlig kjeller-utstyr. Og høsten 2016 stod den ferdig.

Arnt Ivar er en dreven golfspiller som finner tid og prioriterer golf. Mens for Cecilie tar musikken mye tid, og det blir ikke så mye spill for hennes del, trass i at hun liker det veldig godt. Det er ikke alle som er så heldige å få golfreise i bryllupspresang av kona slik Arnt Ivar gjorde, og at hun og i tillegg skulle ta grønt kort! Det viser bra kone-skills 😊

«Det har vært en del prøving og feiling etter at den stod ferdig,» sier Cecilie. I forhold til medlemskap, bruk, pris mm. Før sommeren gikk inGolf365 og Jæren Golfklubb i dialog, som resulterte i en samarbeidsavtale. inGolf365 ønsker mer aktivitet i simulatoren, og vi i JGK ønsker å skape et helhetlig tilbud til våre medlemmer uansett vær og vind. I tillegg er det særlig spennende med spesifikk trening der analyse og måleapparat kan effektivisere og spisse treningen for hver enkelt i forhold til hva man selv måtte ønske å trene på. JGK har fast tid i simulatoren under alle klubbtreninger mandager og torsdager, slik at man dermed lett kan trekke bort fra vind og vær dersom man ønsker det. Eller dersom man ønske å øve på spesielle ting/køller mm så er det bare å forlytte seg 10 min i bil. Dette samarbeidet er begge parter veldig fornøyde med, og det blir spennende å se responsen!

Simulatoren er åpen 24/7, hele året. Det er enkelt å booke tid via Facebook eller hjemmesiden www.ingolf365.no. Man mottar kode til døren på sms og denne koden varer hele bookingtiden. Konseptet er bygget på tillit. Det kreves ingen forkunnskaper for å spille, heller ikke golfkurs. Arnt Ivar stiller villig opp som instruktør dersom man ønsker det. Alt du trenger av utstyr, køller, pegger og baller er til gratis utlån. Salg av brus/vann og div sjokolade er det og. «Det er viktig at alle rydder etter seg, og går fra simulatoren i den stand den var når man kom», sier Cecilie. De har også mange sosiale arrangementer. Jentekvelder er en slager, og det er flere firma som bruker simulator og golfspill som sosial teambuildings-aktivitet. «For vanlig spill anbefales det at man er 4 personer, men dersom det sosiale er i sentrum går det fint an med flere,» sier Arnt Ivar. Det kommer litt an på hvor seriøst det skal være med tanke på golfspillet.  «Me e ikkje vanskelige,» sier Cecilie med et smil. Det er bare å ta kontakt dersom man ønsker sosiale arrangement. De har bra samarbeid med Köhlerpaviljongen, og opplegg kan lages med de kombinert med golfspill.

Etter prøv og feil metoden, har Cecilie og Arnt Ivar bestemt seg for å gå for medlemskapsløsning, årsmedlemskap. Tidligere har det vært timepris. Nå må man være medlem for å spille i simulatoren. Man blir da medlem for 1 år (365 dager). Prisen er kr 2900,-. Gjennom samarbeidsavtalen med JGK, får alle medlemmer hos JGK kr 1000,- i rabatt, og betaler da kun kr 1900,- Som jo er en kjempepris! Man kan spille så mye man vil hele året, uansett vær uansett klokkeslett. Kan det bli mer tilgjengelig enn det!!?

«Dersom man ønsker å rekruttere andre som aldri har prøvd simulator før, eller er man nysgjerrig selv på om dette er noe for deg, så er det bare å ta kontakt. «Det faktureres ikke for slike timer» sier Arnt Ivar.

Det er mange fordeler med golfsimulator. «Man slipper å lete etter ballen,» sier Cecilie og Arnt Ivar i kor med et smil. Man får og veldig nøyaktig og konkrete tilbakemeldinger på hvert enkelt slag. Som igjen gjør treningen veldig effektiv og målrettet. «Og det er alltid fint vær,» sier jeg og ser ut på vinden som rister godt i tretoppene. «Ja, det er riktig,» sier Arnt Ivar. Men det er faktisk muligheter i simulatoren til å velge både, vind, tåke og regn. Og det har faktisk forekommet at den har vært innstilt på både vind og tåke, så her kan man virkelig få det så naturtro som man vil.

Man oppretter en egen bruker i oppsettet av simulatoren. Der legger man inn handicap, kjønn ol. Man kan også legge inn hvilke køller man spiller med. Dersom man har eget sett med ulike grader på ulike køller kan dette legges inn, og vil ligge der hver gang du spiller. Igjen vil dette bli tatt med i analysen av slagene dine.

Det finnes 40 ulike baner å spille, og mange ulike spill varianter. «Det kan bli så avansert du ønsker, men det ligger også inne standarder som gjør det lettere å sette i gang kjapt,» sier Arnt Ivar og demonstrere med et nydelig utslag på en flott bane i USA. Banene er virkelige, og det er utrolig kjekt for folk som har spilt banen i virkeligheten, å spille banen på ny i simulatoren.

Jæren Golfklubb håper at mange medlemmer vil benytte seg av det gode tilbudet på medlemskap hos inGolf365. Det er en kjempe mulighet til å holde spillet oppe gjennom hele året, og det kan også kombineres med sosiale settinger både fredags kvelder med kompis/venninne gjengen, samt egentrening med fokus på konkrete forbedringsområder.

Ta kontakt med Cecilie og Arnt Ivar, dersom du er interessert eller ønsker mer informasjon. Ha det svingende fint – året rundt – hos inGolf365 på Nærbø!